Αρχική Σελίδα |  Η Εταιρεία μας |  Σχόλια Τύπου |  Παραγγελίες |  Επικοινωνία |  Site Map |  Facebook
Υπηρεσίες Web
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Εκπαιδευτικά CD-ROM
Ε-Testing
KeySchool E-Learning
Οδηγός Πανελλαδικών & Μηχανογραφικού
Εκδόσεις
Φόρμα Παραγγελίας Επαγγελματικής Έκδοσης
Φόρμα Παραγγελίας Έκδοσης Υποψηφίου ΓΕΛ
Εγγραφή Υποψηφίου ΕΠΑΛ
Ιατρικά Sites
Άλλα Προϊόντα/Υπηρεσίες
Μηχανογραφικο 2022

Μετά από 17 χρόνια αποτελεσματικής υποστήριξης, δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων, με τον Οδηγό Μηχανογραφικού, η Keystone από φέτος αναβάθμισε εκ βάθρων το πρόγραμμα και προχώρησε στη δημιουργία ενός ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ, όχι μόνο για το Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά για όλα όσα χρειάζεται το εκπαιδευτήριο και ο υποψήφιος, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο, με τη βοήθεια του οποίου δημιουργούνται τα θεμέλια της σταδιοδρομίας του υποψηφίου φοιτητή, λέγεται ΜΠΑΙΝΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Οδηγός Πανελλαδικών & Μηχανογραφικού και καλύπτει όλη την περίοδο, από την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές μέχρι το μηχανογραφικό και την εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο ΟΔΗΓΟΣ κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις:

Επαγγελματική Έκδοση ΓΕΛ & ΕΠΑΛ, για σχολεία, φροντιστήρια και συμβούλους, μέσω της οποίας μπορούν να διατεθούν και εκδόσεις υποψηφίου.

Έκδοση Υποψηφίου ΓΕΛ

Έκδοση Υποψηφίου ΕΠΑΛ, η οποία διατίθεται δωρεάν.

Στο πρόγραμμα έχουν ενσωματωθεί λειτουργικά όλες οι αλλαγές που θα υπάρχουν φέτος στο σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των Διαφορετικών Συντελεστών Βαρύτητας, Βασικών & Ειδικών Μαθημάτων, ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ που αλλάζουν ριζικά τη διαδικασία πρόσβασης.

Με τον ΟΔΗΓΟ, το εκπαιδευτήριο και ο σύμβουλος διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο εργαλείο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ των υποψηφίων τους με δυνατότητα ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ και ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ, στα δεδομένα της πρόσβασης και το πληροφοριακό υλικό που αφορούν στον ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.

Ο ΟΔΗΓΟΣ περιλαμβάνει, δύο τμήματα:

 1. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ για την Πρόσβαση, τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό.
 2. Μια μοναδική ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ για την πρόσβαση, μέσω της οποίας διαμορφώνεται και υλοποιείται το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:
  1. Η εφαρμογή προσαρμόζεται στα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του υποψηφίου, με βάση τους βαθμούς του, αρχικά τους εκτιμώμενους και τελικά τους βαθμούς που θα πετύχει στις πανελλαδικές.
  2. Ο σύμβουλος ή/και ο υποψήφιος ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ, μέσω της καρτέλας υποψηφίου, όλα τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ και τις ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ που χρειάζονται και διαθέτουν τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να κάνουν τις ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ στο ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ. Δεν πελαγώνουν σε έναν ωκεανό ενημερωτικού υλικού, που δεν τους χρειάζεται!

Μέχρι να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και οι φετινές ελάχιστες βάσεις, χρησιμοποιούνται οι ΕΒΕ του 2021 με τους Συντελεστές ΕΒΕ που θα ισχύσουν το 2022.

Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα σε απεριόριστο αριθμό PC, laptops, smartphones και tablets.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:


Επαγγελματική Έκδοση ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.

Έκδοση Υποψηφίου ΓΕΛ

Έκδοση Υποψηφίου ΕΠΑΛ
ΧΡΕΩΣΕΙΣ & ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ:

Το Κόστος του προγράμματος εξαρτάται από τον αριθμό των υποψηφίων για τους οποίους θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα.

Κόστος Επαγγελματικής Έκδοσης Οδηγού Μηχανογραφικού:
     Για χρήση μέχρι 50 μηχανογραφικών υποψηφίων: 110 € + ΦΠΑ = 136,40 €
     Για χρήση μέχρι 100 μηχανογραφικών υποψηφίων: 160 € + ΦΠΑ = 198,40 €
     Για χρήση μέχρι 150 μηχανογραφικών υποψηφίων: 200 € + ΦΠΑ = 248,00 €
     Για χρήση μέχρι 200 μηχανογραφικών υποψηφίων: 230 € + ΦΠΑ = 285,20 €

Για όσους προμηθεύτηκαν το πρόγραμμα το 2021, το πρόγραμμα παρέχεται σε τιμή αναβάθμισης:
     Για χρήση μέχρι 50 μηχανογραφικών υποψηφίων: 95 € + ΦΠΑ = 117,80 €
     Για χρήση μέχρι 100 μηχανογραφικών υποψηφίων: 140 € + ΦΠΑ = 173,60 €
     Για χρήση μέχρι 150 μηχανογραφικών υποψηφίων: 175 € + ΦΠΑ = 217,00 €
     Για χρήση μέχρι 200 μηχανογραφικών υποψηφίων: 200 € + ΦΠΑ = 248,80 €

Σε περιοχές όπου ισχύει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, υπολογίστε ανάλογα.

Δείτε οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής στη ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε:

 1. Μέσω του www.eimastemesa.gr
 2. Τηλεφωνικά: στο 210-8661142 (εργάσιμες 9-5).

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ: Υπάρχει η δυνατότητα οι υποψήφιοί σας να έχουν την Ατομική Έκδοση, τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟ. Με την ατομική έκδοση, θα βλέπουν όλα τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. Θα μπορούν να μελετήσουν το πληροφοριακό υλικό και τα στοιχεία, να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και να κάνουν τα σενάρια και τους πειραματισμούς τους. Εσείς θα βλέπετε τα στοιχεία όλων στην Επαγγελματική Έκδοση και ο κάθε υποψήφιος θα βλέπει μόνο τα δικά του. Το όφελος θα είναι μεγάλο και για τις δύο πλευρές:

Ο υποψήφιος θα είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένος για να πάρει τη σωστή απόφαση.

Εσείς θα μπορείτε να υποστηρίξετε αποτελεσματικά τους υποψηφίους σας σε πολύ λιγότερο χρόνο!

Σε κάθε οθόνη του προγράμματος θα εμφανίζεται το λογότυπό σας!

ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ

Κόστος Έκδοσης Υποψηφίου Οδηγού Μηχανογραφικού: 35,00 € (δείτε οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής στη φόρμα παραγγελίας).

Σύντομα θα είναι εδώ διαθέσιμη η ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά: στο 210-8661142 (εργάσιμες 9-5).

ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΑΛ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ των Επαγγελματικών Λυκείων, ΠΡΟΣΦΟΡΑ του www.mathainoume.gr !

ΣΥΝΤΟΜΑ θα βρείτε εδώ τον ΤΡΟΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΑΣ στην ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΑΛ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΟΔΗΓΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Στον Οδηγό θα βρείτε όλα αυτά που χρειάζεστε για να ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ και να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ τους υποψηφίους σας, στη διαδικασία προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό.

Α. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

 1. ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Καθημερινή ενημέρωση με την τρέχουσα Εκπαιδευτική Επικαιρότητα για την Πρόσβαση, τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό.
 2. ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο σύμβουλος και ο υποψήφιος για το σύστημα: Διαδικασίες Πρόσβασης: Ελάχιστες Βάσεις (ΕΒΕ), Συντελεστές Βαρύτητας ανά Μάθημα, Πρόσβαση ανά Επιστημονικό Πεδίο ΓΕΛ, ανά Τομέα-Ειδικότητα ΕΠΑΛ και πολλά άλλα.
 3. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δικαιούχοι Πρόσβασης & Απαιτούμενες Ενέργειες, Εξεταστέα Ύλη, Τρόπος Εξέτασης Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων, Εγκύκλιοι Πανελλαδικών, Πρόγραμμα Πανελλαδικών, Υποψήφιοι Παλ. Ετών (10%), Επαναληπτικές Πανελλαδικές, Τμήματα με Ειδικά Μαθήματα, Πρακτικές Δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ, Άλλα Τμήματα με Ιδιαιτερότητες, Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων κλπ.
 4. ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ: Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2022, Διαδικασία & Κριτήρια Επιλογής μέσω Μηχ. Δελτίου, Εγκύκλιοι & Έντυπα Μηχανογραφικού, Μετεγγραφές κλπ.

Β. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ για τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό, για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:

 1. ΕΓΓΡΑΦΗ & ΚΑΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ με τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του, τα οποία καθορίζουν τα τμήματα που μπορεί να περάσει.
 2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ στα οποία έχει πρόσβαση ο υποψήφιος και όλο το υλικό που απαιτείται για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, διαθέσιμα στα σημεία που χρειάζονται: Περιεχόμενο και Οργάνωση Σπουδών, Μαθήματα, Μεταπτυχιακές, Integrated Master, Επαγγ. Προοπτικές, Διαδικτυακές Πηγές κτλ. για κάθε τμήμα και κάθε ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
 3. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για βάσεις, ΕΒΕ, συντελεστές βαρύτητας, αριθμό εισακτέων ανά κατηγορία υποψηφίων, προτιμήσεις υποψηφίων, ανά τμήμα και ομάδα τμημάτων.
 4. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ: Εισάγετε βαθμούς και λαμβάνετε μόρια. Με τους διαφορετικούς συντελεστές ανά τμήμα, ο κάθε υποψήφιος πετυχαίνει διαφορετικά μόρια σε κάθε τμήμα.
 5. ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Η απόκλιση των μορίων του υποψηφίου από την περσινή βάση του κάθε τμήματος/ειδικού μαθήματος.
 6. ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΕΒΕ: Για κάθε τμήμα θα βρείτε, την Ελάχιστη Βάση και τη διαφορά του Μέσου Όρου των βαθμών του υποψηφίου από την Ελάχιστη Βάση, για τα Βασικά Μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου (ή Τομέα) του υποψηφίου και για το τυχόν Ειδικό Μάθημα του τμήματος.
 7. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ανάμεσα στα οποία υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής.
 8. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ: Μια υπηρεσία που είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη στρατηγική του υποψηφίου στη διάρκεια της προετοιμασίας του για τις πανελλαδικές, λόγω των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας. Η ανάλυση των μορίων φέρνει εκπλήξεις!
 9. ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ/ΚΑΘΟΔΟΥ ΒΑΣΕΩΝ: Δυνατότητα εφαρμογής σεναρίων διακύμανσης των βάσεων σύμφωνα με τα δεδομένα του υποψηφίου.
 10. ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: Ηλεκτρονική διαμόρφωση του ΠΙΝΑΚΑ των ΤΜΗΜΑΤΩΝ που επιλέγει ο υποψήφιος και της ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ, με δυνατότητα πειραματισμών και δημιουργίας εναλλακτικών σεναρίων.
 11. ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ των Τμημάτων στα οποία έχει πρόσβαση ο υποψήφιος και τουΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ του στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας. Με την τελική εκτύπωση ως υπόδειγμα, ο υποψήφιος μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του στην ηλ. πλατφόρμα του υπουργείου. Στην επαγγελματική έκδοση όλες οι εκτυπώσεις με το ΛΟΓΟΤΥΠΟ του σχολείου ή φροντιστηρίου.
 12. ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΗ: Εύκολη και έξυπνη αναζήτηση τμημάτων αλφαβητικά ή με κωδικό μηχανογραφικού, εύκολη ταξινόμηση πινάκων με βάση τα στοιχεία τους, φίλτρα επιλογής τμημάτων και σχολών, κωδικοί πρόσβασης για μέλη του προσωπικού σας.ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Στον Οδηγό θα βρείτε όλα αυτά που χρειάζεστε για τις διαδικασίες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Μηχανογραφικό Δελτίο σας.

Α. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

 1. ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Καθημερινή ενημέρωση με την τρέχουσα Εκπαιδευτική Επικαιρότητα για την Πρόσβαση, τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό.
 2. ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο υποψήφιος για το σύστημα: Διαδικασίες Πρόσβασης: Ελάχιστες Βάσεις (ΕΒΕ), Συντελεστές Βαρύτητας ανά Μάθημα, Πρόσβαση ανά Επιστημονικό Πεδίο ΓΕΛ και πολλά άλλα.
 3. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δικαιούχοι Πρόσβασης & Απαιτούμενες Ενέργειες, Εξεταστέα Ύλη, Τρόπος Εξέτασης Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων, Εγκύκλιοι Πανελλαδικών, Πρόγραμμα Πανελλαδικών, Υποψήφιοι Παλ. Ετών (10%), Επαναληπτικές Πανελλαδικές, Τμήματα με Ειδικά Μαθήματα, Πρακτικές Δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ, Άλλα Τμήματα με Ιδιαιτερότητες, Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων κλπ.
 4. ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ: Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2022, Διαδικασία & Κριτήρια Επιλογής μέσω Μηχ. Δελτίου, Εγκύκλιοι & Έντυπα Μηχανογραφικού, Μετεγγραφές κλπ.

Β. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ για τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό, για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:

 1. ΚΑΡΤΕΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ με τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ σας, που καθορίζουν τα τμήματα στα οποία μπορείτε να περάσετε.
 2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ στα οποία έχετε πρόσβαση και όλο το υλικό που απαιτείται για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, διαθέσιμα στα σημεία που χρειάζονται: Περιεχόμενο και Οργάνωση Σπουδών, Μαθήματα, Μεταπτυχιακές, Integrated Master, Επαγγ. Προοπτικές, Διαδικτυακές Πηγές κτλ. για κάθε τμήμα και κάθε ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
 3. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για βάσεις, ΕΒΕ, συντελεστές βαρύτητας, αριθμό εισακτέων ανά κατηγορία υποψηφίων, προτιμήσεις υποψηφίων, ανά τμήμα και ομάδα τμημάτων.
 4. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ: Εισάγετε βαθμούς και λαμβάνετε μόρια. Με τους διαφορετικούς συντελεστές ανά τμήμα, πετυχαίνετε διαφορετικά μόρια σε κάθε τμήμα.
 5. ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Η απόκλιση των μορίων σας από την περσινή βάση του κάθε τμήματος/ειδικού μαθήματος.
 6. ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΕΒΕ: Για κάθε τμήμα θα βρείτε, την Ελάχιστη Βάση και τη διαφορά του Μέσου Όρου των βαθμών σας από την Ελάχιστη Βάση, για τα Βασικά Μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου σας και για το τυχόν Ειδικό Μάθημα του τμήματος.
 7. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ανάμεσα στα οποία υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής.
 8. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ: Μια υπηρεσία που είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη στρατηγική σας, στη διάρκεια της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές, λόγω των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας. Η ανάλυση των μορίων φέρνει εκπλήξεις!
 9. ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ/ΚΑΘΟΔΟΥ ΒΑΣΕΩΝ: Δυνατότητα εφαρμογής σεναρίων διακύμανσης των βάσεων σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα.
 10. ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: Ηλεκτρονική διαμόρφωση του ΠΙΝΑΚΑ των ΤΜΗΜΑΤΩΝ και της ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ που επιλέγετε, με δυνατότητα πειραματισμών και δημιουργίας εναλλακτικών σεναρίων.
 11. ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ των Τμημάτων στα οποία έχετε πρόσβαση και του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ σας στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας. Με την τελική εκτύπωση ως υπόδειγμα, μπορείτε να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό σας στην ηλ. πλατφόρμα του υπουργείου
 12. ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΗ: Εύκολη ταξινόμηση πινάκων με βάση τα στοιχεία τους και φίλτρα επιλογής τμημάτων και σχολών.ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
ΕΠΑΛ - ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Στον Οδηγό θα βρείτε όλα αυτά που χρειάζεστε για τις διαδικασίες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Μηχανογραφικό Δελτίο σας.

Α. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

 1. ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ: Καθημερινή ενημέρωση με την τρέχουσα Εκπαιδευτική Επικαιρότητα για την Πρόσβαση, τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό.
 2. ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο υποψήφιος για το σύστημα: Διαδικασίες Πρόσβασης: Ελάχιστες Βάσεις (ΕΒΕ), Συντελεστές Βαρύτητας ανά Μάθημα, Πρόσβαση ανά Τομέα ΕΠΑΛ και πολλά άλλα.
 3. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Δικαιούχοι Πρόσβασης & Απαιτούμενες Ενέργειες, Εξεταστέα Ύλη, Τρόπος Εξέτασης Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων, Εγκύκλιοι Πανελλαδικών, Πρόγραμμα Πανελλαδικών, Υποψήφιοι Παλ. Ετών (10%), Επαναληπτικές Πανελλαδικές, Τμήματα με Ειδικά Μαθήματα, Πρακτικές Δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ, Άλλα Τμήματα με Ιδιαιτερότητες, Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων κλπ.
 4. ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ: Αλλαγές στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2022, Διαδικασία & Κριτήρια Επιλογής μέσω Μηχ. Δελτίου, Εγκύκλιοι & Έντυπα Μηχανογραφικού, Μετεγγραφές κλπ.

Β. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ για τις Πανελλαδικές και το Μηχανογραφικό, για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:

 1. ΚΑΡΤΕΛΑ του ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ με τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ σας, που καθορίζουν τα τμήματα στα οποία μπορείτε να περάσετε.
 2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ στα οποία έχετε πρόσβαση και όλο το υλικό που απαιτείται για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, διαθέσιμα στα σημεία που χρειάζονται: Περιεχόμενο και Οργάνωση Σπουδών, Μαθήματα, Μεταπτυχιακές, Integrated Master, Επαγγ. Προοπτικές, Διαδικτυακές Πηγές κτλ. για κάθε τμήμα και κάθε ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.
 3. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για βάσεις, ΕΒΕ, συντελεστές βαρύτητας, αριθμό εισακτέων ανά κατηγορία υποψηφίων, προτιμήσεις υποψηφίων, ανά τμήμα και ομάδα τμημάτων.
 4. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ: Εισάγετε βαθμούς και λαμβάνετε μόρια. Με τους διαφορετικούς συντελεστές ανά τμήμα, πετυχαίνετε διαφορετικά μόρια σε κάθε τμήμα.
 5. ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Η απόκλιση των μορίων σας από την περσινή βάση του κάθε τμήματος/ειδικού μαθήματος.
 6. ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΕΒΕ: Για κάθε τμήμα θα βρείτε, την Ελάχιστη Βάση και τη διαφορά του Μέσου Όρου των βαθμών σας από την Ελάχιστη Βάση, για τα Βασικά Μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου σας και για το τυχόν Ειδικό Μάθημα του τμήματος.
 7. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ανάμεσα στα οποία υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής.
 8. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ: Μια υπηρεσία που είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη στρατηγική σας,, στη διάρκεια της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές, λόγω των διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας. Η ανάλυση των μορίων φέρνει εκπλήξεις!
 9. ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ/ΚΑΘΟΔΟΥ ΒΑΣΕΩΝ: Δυνατότητα εφαρμογής σεναρίων διακύμανσης των βάσεων σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα.
 10. ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ & ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: Ηλεκτρονική διαμόρφωση του ΠΙΝΑΚΑ των ΤΜΗΜΑΤΩΝ και της ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ που επιλέγετε, με δυνατότητα πειραματισμών και δημιουργίας εναλλακτικών σεναρίων.
 11. ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ των Τμημάτων στα οποία έχετε πρόσβαση και του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ σας στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας. Με την τελική εκτύπωση ως υπόδειγμα, μπορείτε να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό σας στην ηλ. πλατφόρμα του υπουργείου
 12. ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΗ: Εύκολη ταξινόμηση πινάκων με βάση τα στοιχεία τους και φίλτρα επιλογής τμημάτων και σχολών.
bottom_eimaste_mesa