Αρχική Σελίδα |  Η Εταιρεία μας |  Σχόλια Τύπου |  Παραγγελίες |  Επικοινωνία |  Site Map |  Facebook
Υπηρεσίες Web
Εκπαιδευτικές Εφαρμογές
Εκπαιδευτικά CD-ROM
Ε-Testing
KeySchool E-Learning
Οδηγός Πανελλαδικών & Μηχανογραφικού
Ιατρικά Sites
Άλλα Προϊόντα/Υπηρεσίες
Web Consulting
Βοηθήματα ΑΣΕΠ
Δημιουργία CD-Rom
Λογισμικό Επεξεργασίας Τεχνικού κειμένου
Επαναληπτικά Θέματα ΟΕΦΕ
Εκπαιδευτικό Portal www.ekp.gr
Εκπαιδευτικό Portal www.mixanografiko.gr
Ερευνητικά Προγράμματα
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα της Keystone αφορά στην παραγωγή λογισμικού επεξεργασίας τεχνικού κειμένου. Η Keystone, αλλά και βασικά στελέχη της, αρκετά πριν από την ίδρυσή της, έχουν ασχοληθεί σε βάθος με το ζήτημα της παραγωγής τεχνικού κειμένου υψηλής ποιότητας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ταχύτητας συγγραφής αλλά και της ποιότητας παρουσίασης τεχνικού κειμένου σε χαρτί και στην οθόνη του Η/Υ, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συγγραφείς τεχνικού κειμένου και παραγωγής εκπαιδευτικού λογισμικού στα αντικείμενα των μαθηματικών, της φυσικής, της χημείας και σε άλλα αντικείμενα τεχνικού περιεχομένου.

Η Keystone είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα, και όχι μόνο, στην παραγωγή εφαρμογών του προγράμματος τεχνικής στοιχειοθεσίας υψηλής ποιότητας TeX. Τα προγράμματα DVIWin και WTeX της εταιρείας, τα οποία έχουν συγγραφεί από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού της εταιρείας, χρησιμοποιούνται μέσω Internet, από χιλιάδες μαθηματικούς, μηχανικούς και συγγραφείς τεχνικού κειμένου σε όλο τον κόσμο.

Το DVIWin είναι ένας οδηγός οθόνης και εκτυπωτή για αρχεία DVI σε περιβάλλοντα MS-Windows. Είναι συμβατός με οποιαδήποτε οθόνη και εκτυπωτή που υποστηρίζεται από τα Windows, καθώς και με πολλά πρότυπα γραφικών. Είναι επίσης ο πρώτος (και για πολλά χρόνια ο μοναδικός) οδηγός DVI που συσχέτισε το αρχείο DVI με το αντίστοιχο αρχείο TeX για ευκολία του χρήστη κατά τη διάρκεια της συγγραφής / διόρθωσης των κειμένων.

Το WTeX είναι μια παραθυρική έκδοση του προγράμματος τεχνικής στοιχειοθεσίας TeX για περιβάλλοντα MS-Windows. Έχει πρόβλεψη για εύκολο συνδυασμό με το DVIWin και τους περισσότερους text editors.

Μέσω των δύο παραπάνω προγραμμάτων η Keystone, έκανε τα πρώτα βήματά της στον τομέα της διεθνούς επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς το DVIWin και το WTeX προβάλλονται μέσω δικτύου και διανέμονται δωρεάν για ακαδημαϊκή χρήση και επί πληρωμή για επαγγελματική χρήση. Αρκετές επιχειρήσεις, κυρίως από τη Βόρεια Αμερική, έχουν αποκτήσει άδειες χρήσης και για τα δύο. Η Keystone παρέχει τεχνική υποστήριξη σε καθημερινή βάση μέσω του Διαδικτύου. Πέρα από αυτό, η Keystone έχει αναπτύξει συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για την προώθηση του TeX στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, η εταιρεία έχει συμμετάσχει μαζί με την Ε.Μ.Ε. στα ερευνητικά προγράμματα ΘΑΛΗΣ και ΕΥΔΟΞΟΣ.

bottom_eimaste_mesa