Σχόλια Τύπου   Παραγγελίες  
Εκπαιδευτικά CD-ROM
Key-Book+
Unigate
Φιλοσοφία
Για Ποιούς
Φόρμα Παραγγελίας
Φιλοσοφία & Αρχές Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Λογισμικού από την Keystone
H Keystone δημιουργεί εκπαιδευτικό λογισμικό, για την δευτεροβάθμια (κυρίως λυκειακή) και τριτοβάθμια εκπαίδευση με βασικούς στόχους:
Την παραγωγή εργαλείων δουλειάς και όχι προϊόντων εύκολου εντυπωσιασμού της μιας χρήσης.
Την παροχή στο χρήστη δυνατοτήτων ουσιαστικής διαχείρισης και αξιοποίησης της πληροφορίας.
Tα εκπαιδευτικά CD-ROM της Keystone, περιλαμβάνουν, παρουσίαση της ύλης με πολυμέσα, υπερκείμενο, ερωτήσεις, ασκήσεις, ευρετήρια και ασκήσεις αντικειμενικού τύπου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με κάποιο, αντίστοιχο θεματικά, βιβλίο. Δεν επιχειρούν να αντικαταστήσουν το βιβλίο ή το δάσκαλο, αλλά να τους συμπληρώσουν. Ο υπολογιστής και τα CD-ROM μπορουν πλέον να αποτελέσουν ένα ουσιαστικό εργαλείο για τη δουλειά του καθηγητή και την προετοιμασία του μαθητή συνδυάζοντας το νέο που είναι ο Η/Υ με το κλασσικό που είναι το βιβλίο.

Περιβάλλον Παρουσίασης - Προδιαγραφές του Λογισμικού της Keystone
Εύκολη και γρήγορη εκμάθηση χρήσης του λογισμικού από οποιονδήποτε έχει έστω και ελάχιστες γνώσεις για τους υπολογιστές. Αρκεί η απλή γνώση της χρήσης του ποντικιού.
Eυχρηστία: Οι συνήθεις λειτουργίες του εκτελούνται με τους απλούστερους δυνατούς χειρισμούς:
Δεν χρειάζεται αρκετή πληκτρολόγηση ή πολλά κλικ του ποντικιού και υπάρχει άμεση ανταπόκριση στις ενέργειες του χρήστη.
Προσφέρονται εναλλακτικές μέθοδοι πληκτρολογίου, ποντικιού και μενού για τις βασικές λειτουργίες.
Υπάρχει άμεση πρόσβαση στις οδηγίες χρήσης.
Εύχρηστο παραθυριακό περιβάλλον με ευέλικτο και "αυτονόητο" μηχανισμό πλοήγησης, με ιεραρχική δόμηση - δεντροδιάγραμμα και λειτουργίες "Εμπρός - Πίσω", "Πριν - Μετά" και "Ιστορικό" κινήσεων του χρήστη.
Μέγιστη δυνατή αξιοπιστία: Λογισμικό χωρίς "κολλήματα", διακοπές λειτουργίας, καταστροφή δεδομένων, δυσκολίες στην εγκατάσταση/απεγκατάσταση.
Μέγιστη δυνατή συμβατότητα
Mε διαφορετικά συστήματα υλικού (π.χ. διαφορετικούς επεξεργαστές, ποσότητα μνήμης, μέγεθος οθόνης κτλ).
Με διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικού λογισμικού (π.χ. Windows 95, 98, NT, Me, XP).
Δυνατότητα παρουσίασης/διαχείρισης σημαντικού όγκου πληροφοριών.
Δυνατότητα παρουσίασης τεχνικού υλικού: Πέρα από το σχετικά απλό κείμενο με αλλαγές γραμματοσειρών, τύπων γραφής, εκθέτες και δείκτες, το εκπαιδευτικό λογισμικό της Keystone μπορεί να απεικονίσει μαθηματικούς τύπους, σύνθετα κλάσματα, συστήματα εξισώσεων, πίνακες, διαγράμματα κτλ. Αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη παρουσίαση Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Στατιστικής και άλλων τομέων θετικής κατεύθυνσης.
Υποστήριξη Υπερκειμένου (Hyperlinks), το οποίο διευκολύνει τη μη γραμμική ανάγνωση της ύλης με την εύκολη μετακίνηση (και επαναφορά) σε συσχετιζόμενα ή προαπαιτούμενα θέματα και δίνεται πρόσβαση στα ευρετήρια της ύλης.
Χρήση πολυμέσων όπου αυτό κρίνεται χρήσιμο για λειτουργικούς ή εκπαιδευτικους σκοπούς. Παρέχει τη δυνατότητα χρήσης εικόνας, ήχου, βίντεο, κινουμένων σχημάτων, προσομοιώσεων, διαλογικών ασκήσεων, κτλ.
Δυνατότητα Αλληλεπίδρασης με το χρήστη με:
Ερωτήσεις Αντικειμενικού Τύπου οι οποίες βαθμολογούνται και χρονομετρούνται από το πρόγραμμα.
Δυνατότητες Παρέμβασης, μέσω του παραθύρου σημειώσεων. Σε κάθε οθόνη μπορούν να εισαχθούν κείμενο (απλό ή τεχνικό), links και πολυμέσα από το χρήστη.
Άλλες Ευκολίες, όπως διάφορες επιλογές στις ρυθμίσεις του προγράμματος, σελιδοδείκτες, εκτυπώσεις κτλ.