Σχόλια Τύπου   Παραγγελίες  
Εκπαιδευτικά CD-ROM
Key-Book+
Unigate
Φιλοσοφία
Για Ποιούς
Φόρμα Παραγγελίας

Σειρά βοηθημάτων μελέτης και ενισχυτικής διδασκαλίας με στόχο τη προετοιμασία των υποψηφίων για την επιτυχία τους στις Γενικές Εξετάσεις, αλλά και ένα εξαιρετικό εργαλείο αναφοράς για τον καθηγητή. Αποτελεί πρωτοποριακό και μοναδικό έργο στο χώρο των ελληνικών εκδόσεων και λογισμικού, καθώς μέχρι σήμερα, οι ανάγκες του συγκεκριμένου κοινού δεν μπορούσαν να καλυφθούν με τόση εξειδίκευση από κανένα ελληνικό ή ξένο τίτλο.

Οι τίτλοι του UniGate προσφέρουν για κάθε μάθημα, εξαιρετικά φροντιστηριακά βιβλία και CD-ROM. Τα βιβλία περιέχουν την ύλη του μαθήματος, την οποία έχουν επιμεληθεί έμπειροι φροντιστές συγγραφείς.Tα βιβλία του UniGate και το λογισμικό του συνοδευτικού CD-ROM, λειτουργούν αλληλένδετα μεταξύ τους.

Στο CD-ROM, το κείμενο που χρησιμοποιείται για την παρουσίαση της ύλης, έχει τη μορφή "Υπερκειμένου" (Hypertext), αξοιοποιώντας στο έπακρο τη χρήση των "Συνδέσμων μετάβασης" (hyperlinks), με τα οποία παρέχεται άμεση εποπτεία των συνδεόμενων τμημάτων της ύλης κατά τη μελέτη του μαθήματος. Το κείμενο είναι εμπλουτισμένο κατα περίπτωση, με Εικόνες, Ήχο, Video & Αnimation, ώστε να επιτυγχάνεται η κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη παρουσίαση και η μέγιστη δυνατή αφομοίωση, για όλες τις ενότητες του μαθήματος. Πέρα από αυτό υπάρχουν εκτενείς ενότητες Mεθοδολογίας όπου συστηματοποιούνται οι γνώσεις που απαιτούνται για την επίλυση διαφόρων ειδών ασκήσεων.

Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει επίσης πληθώρα Ερωτήσεων και Ασκήσεων, τόσο παραδοσιακού, όσο και "διαλογικού" (interactive) τύπου: Ασκήσεις συμπλήρωσης κενών, πολλαπλών επιλογών, συμπλήρωσης πινάκων, κτλ. Οι ασκήσεις και οι ερωτήσεις αυτές αξιολογούνται από το λογισμικό και οι χρήστες παρακολουθούν με αυτό το τρόπο, άμεσα το βαθμό εξοικείωσής τους με τη σχετική ύλη και τη πρόοδό τους όσον αφορά στη γενικότερη κατανόηση του μαθήματος.

Για ακόμη καλύτερη επανάληψη και εμπέδωση της ύλης, θα βρείτε επίσης και Διαγωνίσματα Τυχαίας Επιλογής είτε ανά κεφάλαιο, είτε για όλη την ύλη. Αυτά τα διαγωνίσματα είναι ιδίου τύπου με αυτά των Γενικών Εξετάσεων. Τα θέματά τους αντλούνται με τυχαίο τρόπο από τις σχετικές Ερωτήσεις και Ασκήσεις. Έτσι μπορεί κανείς να λύσει πρακτικά απεριόριστο αριθμό διαγωνισμάτων (για τα Μαθηματικά π.χ. υπάρχουν άπειροι δυνατοί συνδυασμοί τέτοιων διαγωνισμάτων) για να διευκολύνει την προετοιμασία του για τις εξετάσεις.

Παρέχεται ακόμη, πλήρης συλλογή με όλα τα Παλαιότερα Θέματα των Γενικών Εξετάσεων (καθώς και των απαντήσεών τους) για κάθε μάθημα.

Σημαντικότατη εξάλλου, είναι η βοήθεια των Σελιδοδεικτών και των Πολλαπλών Ευρετηρίων που παρέχονται από το λογισμικό. Με τους Σελιδοδείκτες, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους λογική δομή επαναλήψεων και σημαντικών ενοτήτων της ύλης, ενώ με τα Αλφαβητικά Ευρετήρια, μπορούν άμεσα να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους, οποιοδήποτε θέμα και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν και όλες τις σχετικές αναφορές σε αυτό, σε όλη την ύλη του μαθήματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το UniGate παρέχει πλήρες σύστημα βοηθείας για τη χρήση του λογισμικού, καθώς και 2 βίντεο-οδηγούς, οι οποίοι δείχνουν στη πράξη τη χρήση του λογισμικού. Έτσι δεν απαιτείται πρακτικά καμία ειδική γνώση από πλευράς χρήστη για να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες του UniGate.

Απαιτήσεις Λογισμικού
Το λογισμικό του UniGate, το οποίο να σημειωθεί δεν χρειάζεται εγκατάσταση, εκτελείται απ' ευθείας από το CD-ROM, δεν επιβαρύνει τον υπολογιστή του χρήστη καθ' οιονδήποτε τρόπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σύστημα Windows έκδοσης 95 ή νεότερης, διαθέτει επεξεργαστή 80486, CD-ROM, μνήμη 12MΒ RAM και κάρτα οθόνης ικανή για τουλάχιστον 256 χρώματα.

Κυκλοφορούν
Οι επιμέρους κυκλοφορίες του UniGate στην ελληνική αγορά είναι οι ακόλουθες:

UniGate Ιστορίας 3ης & 4ης Δέσμης . Βοήθημα μελέτης του μαθήματος της Ιστορίας της 3ης Λυκείου με χρήση πολυμέσων. Κυκλοφορεί σε 2 βιβλία και 1 CD-ROM. Συγγραφείς: Χρήστος Γεώργας, Βαγγέλης Δρακόπουλος.
UniGate Πολιτικής Οικονομίας 4ης Δέσμης. Βοήθημα μελέτης του μαθήματος της Πολιτικής Οικονομίας της 3ης Λυκείου με χρήση πολυμέσων. Κυκλοφορεί σε 2 βιβλία και 1 CD-ROM. Συγγραφείς: Δρ. Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος, Kαίτη Μαυράκη, Οδυσσέας Κύργιος
UniGate Βιολογίας 2ης Δέσμης . Βοήθημα μελέτης του μαθήματος της Βιολογίας της 3ης Λυκείου με χρήση πολυμέσων. Κυκλοφορεί σε 2 βιβλία και 1 CD-ROM. Συγγραφείς: Γιώργος Παναγιάρης, Κώστας Καμπουράκης, Νίκος Αλεξανδράκης
UniGate Μαθηματικών 4ης Δέσμης - Άλγεβρα/Πιθανότητες. Βοήθημα μελέτης των Μαθηματικών της 3ης Λυκείου με χρήση πολυμέσων. Κυκλοφορεί σε 1 βιβλίο και 1 CD-ROM. Συγγραφείς: Άρης Μαυρομμάτης, Στράτος Καρασταμάτης
UniGate Μαθηματικών 4ης Δέσμης - Ανάλυση. Βοήθημα μελέτης των Μαθηματικών της 3ης Λυκείου με χρήση πολυμέσων. Κυκλοφορεί σε 2 βιβλία και 1 CD-ROM.Συγγραφείς: Άρης Μαυρομμάτης, Στράτος Καρασταμάτης
Δείτε τα Σχόλια του Τύπου για τη σειρά